Cultuur

Eeuwenoude beschaving met elementen uit vele culturen Mallorca ademt historie en cultuur. Het eiland is in opeenvolgende eeuwen bezet geweest door vele overheersers. In Port d’Alcudia zijn overblijfselen te vinden van de Romeinse overheersing. Alcudia staat bekend om zijn Middeleeuwse stadswallen. Overal staan op het eiland Tallaiots, prehistorische overblijfselen.

Historische feesten In Mallorca worden diverse historische feesten gevierd, veelal gelieerd aan de kerk. Uniek is het feest van de bootjes (feste del Verge de Carmen), half juli en de herdenking van de overwinning van de Christenen op de Moren in Pollensa. Ook de processies en feesten tijdens Semana Santa- de heilige week voor Pasen is indrukwekkend. Zie de site www.puertopollensa.com voor de laatste agenda.

Beeldende kunst

In Pollensa zijn vele galeries waar werken van lokale kunstenaars geëxposeerd worden. Op de lokale markt zijn ook tal van oudere hippies die in de jaren zeventig hier zijn neergestreken.

Klassieke muziekfestival

In de zomer vindt in Pollensa ook het wereldberoemde muziekfestival plaats dat een week duurt en vele internationaal gerenommeerde solisten en orkesten biedt.

Dansen op straat

Informeer bij de toeristeninformatie wanneer er weer ergens een dansfeest is. Een Spaans feest op straat waar kinderen en ouderen samen de flamenco dansen, dat is echt heel leuk om mee te maken.

Palma

In de hoofdstad Palma is enorm veel te zien. Bekend is de kathedraal. Mooi zijn ook de oude stad en de Arabische baden die herinneren aan de tijd dat de Moren het voor het zeggen hadden op Mallorca.

Siesta/ dagritme

Dit is Spanje en daar wordt de traditionele siesta nog volop in ere gehouden. Het openbare leven ligt van 1300-1600 stil. De meeste winkels (behalve supermarkten) zijn dan ook dicht. Na een paar dagen in de zomer merk je dat een het vrij logisch is om op de warmste uren binnen te zijn. Rond 19:00 start het openbare leven pas echt weer en gaat iedereen in het weekend flaneren op de wandelboulevard.

Waarom appartement huren op Mallorca?

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren