Appartement met zwembad

Ons appartement is op de eerste verdieping van een besloten complex “Club del Sol” rond een gemeenschappelijk zwembad met groot zonneterras. De omheinde tuin ziet er subtropisch uit met grote palmbomen, een gazon en veel bloemen. Het complex bestaat uit 28 appartementen die in een V rond het gemeenschappelijke zwembad liggen. In de punt van de V ligt het restaurantje New Jules dat gerund wordt door Spaanse Eduardo en zijn Engelse vrouw Sharon.

Aan de baai van Pollensa

Het appartementencomplex ligt aan de baai van Pollensa. Precies tussen het gezellige vissersdorpje Puerto (of Port) Pollensa en Alcúdia- een middeleeuws vestingstadje. Het complex ligt op 2 minuten lopen van de zee. Aan de achterzijde heeft u op ons terras prachtig weids uitzicht op de Tramuntana bergen.

Dichtbij strand en steden Het appartement ligt op 2 minuten lopen van de zee! Op plm 1500 meter beginnen de goed onderhouden witte zandstranden van het dorpje Puerto Pollensa. Op het strand zijn rieten parasols en lichtbedden te huur.

Er is een bushalte op de boulevard- dus op 2 minuten loopafstand. Deze gaat zowel naar het pittoreske vissersdorpje Puerto Pollensa, het prachtige strand van Formentor alsook naar vestingstadje Alcúdia en zelfs naar de hoofdstad van het eiland Palma. Om het kwartier komt er een bus.

Perfect startpunt voor dagtochtjes op Mallorca

Pollensa
Met de fiets en auto zijn heel veel leuk tripjes te maken in de buurt. Pollensa heeft een leuk marktplein omringd door platanen, diverse galeries en een markt op zondagmorgen waar het fruit nog met ouderwetse gewichten afgewogen wordt. Het is heerlijk wandelen in de nauwe straatjes richting de Calvario (trap van 365 treden omhoog richting een klein kerkje). In Pollensa ligt de Puig de Maria met een klooster op de top waar je in ongeveer 1.5 uur naar toe kan wandelen.

Alcudia
In de omgeving, o.a. in Alcudia zijn diverse overblijfselen van Romeinse theaters en ruïnes van de oude stad Pollentia te vinden. De stad is ommuurd met een eeuwenoude stadswal die ook beklommen kan worden.

Stranden
Mallorca kent 80 stranden waarvan het strand van Formentor (plm 5 km) een van de mooiste is. Onze “eigen” strandjes van Puerto Pollensa en Malpas lijken wel wat op die van Bonaire met de relaxte strandtenten en de rieten parasols.

Grotten
De grotten van Campanet (op 10 km) en die van Drach in het Oosten van Mallorca zijn ook leuk als uitstapje.

Wijnboerderijen
Rond Binnisalem en Santa Maria zijn diverse wijngaarden waar men het proces kan bekijken en ook wijn kan proeven.

Bergtochten
Met de auto is het prachtig is de bergtocht van Pollensa naar het klooster van Lluch te maken en schitterende vergezichten én loslopende kuddes berggeiten tegen te komen. Onderweg wel langs gaan bij de beroemde rots Sa Calobra. De dorpjes Soller met het oude treintje naar het haventjes Puerto Soller, kunstenaarsdorp Deiá en Valldemosa zijn ook erg de moeite waard. Vlakbij Soller ligt “het mooiste dorpje van Mallorca: Fornalutx” en inderdaad het is zeker de moeite waard om naar toe te rijden.

Fietstochten
Vooral in het voor- en naseizoen zijn er vele fietsploegen op Mallorca, waaronder ook veel bekende Nederlandse schaatsers die hier jaarlijks aan hun conditie werken. De bergroutes vormen een mooie klimuitdaging. Ook op het vlakke land langs allerlei dorpjes zijn fietsroutes uitgezet.

En met diverse restaurants op loopafstand
Het restaurant New Jules van de Club del Sol is geopend van 1 mei tot 1 oktober, zowel overdag als ’s avonds. Met de babyfoon kunnen gasten daar eten terwijl de kinderen in het appartement slapen. Ons appartement is ver genoeg om geen last te hebben van eventuele geluiden van het restaurant ‘s Ochtends verkoopt het restaurant vers stokbrood en warme croissants! Gasten kunnen ook gebruik maken van de restaurants in het nabijgelegen complex. Tegen betaling is hier ook de tennisbaan en het voetbalveldje gebruiken. Naast de Club del Sol ligt op loopafstand het restaurant Cán Cuarassa waar Spanjaarden van heinde en verre naar toe komen. Het is een heel leuk restaurant met een speeltuin voor de kinderen. Ouders eten heerlijk buiten terwijl kinderen zich vermaken met elkaar. Er is ook een kindermenu.

 
 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam