Het strand

Mallorca kent zo'n 80 stranden. Onze favorieten zijn:

  • Het strand van Puerto Pollensa bij strandtent Tamarells. Lekker dichtbij, parkeren voor de deur, rieten parasols, prima koffie bij strandtent en af en toe komt de meloenenman langs.

  • Het strand van Formentor. Een must-see. Te bereiken met de glassbottomboat ( kaartjes in de haven) en via een prachtige bergweg met de auto (volg de borden in het dorp) of met de publieke bus. Het is ongetwijfeld een van de mooiste strandjes van Mallorca met een helblauwe zee, maar klein- dus wees er vroeg bij voor een parasol. Het strand hoort bij het beroemde hotel Formentor waar in het verleden de Spaanse koning en allerlei beroemdheden kwamen. Nu is het vergane glorie. Het schijnt binnenkort gerenoveerd te worden. Het hotel exploiteert nog wel een fijn lunchrestaurantje op het strand.

  • Malpas. Ongerept klein strandje aan mooie rustige baai. Wel voor 10 uur aankomen anders is er geen parasol meer te krijgen. Het is daar bloedheet.

  • Puerto Alcudia. Kilometers lange stranden met veel Zweden die in hotels zitten aan het strand. Voor kinderen ideaal want het water is lang ondiep en zeer geschikt om in te beachballen en bootje varen.

  • Cala Mezquida richting Artá. Strand met woeste golven, favoriet bij surfers. Alleen wel wat ver rijden.

  • Palma- Purobeach. Zonder kinderen heerlijk om even hip Mallorca te ontdekken. Reserveren via de website.

Waarom appartement huren op Mallorca?

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam